10 листопада 2017 р.

День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.
Сьогодні цей знаменний день Запорізька ЗОШ №23, як зазвичай, не оминула стороною, тому вирішила брати участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Кожен з учнів філологіної групи міг перевірити свої знання з орфографії, пунктуації та інших правил нашої мови. Традиційно у цьому диктанті беруть участь перші особи держави, вчені, діячі культури, а також студенти. Текст нам читав на Першому каналі Українського радіо доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.
"Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета" — саме із цим дзвінким гаслом лунав радіодиктант. Недаремно темою тексту стали українські народні та авторські пісні, які своєю чуттєвістю, неповторністю та винятковістю і нині прославляють нашу країну за її межами. Згадувалися в диктанті і “Цвіте терен”, і “Щедрик” Леонтовича, без якого не святкують Різдво навіть американці.
Я вважаю, що подібні заходи треба проводити щороку, адже це пробуджує національну свідомість, патріотизм, уболівання за рідну Батьківщину. Наш народ повинен об’єднуватися і гуртуватися навколо нашої, такої щирої і милозвуної, української мови. Тому щиро вітаємо Вас із цим яскравим святом!
Ведмеденко Аліна